Tweestapsverificatie of Two Factor Authentication (2FA) is een eenvoudige oplossing om je accounts beter te beschermen. Met tweestapverificatie kan je ongewenste personen buiten houden, zelfs al kennen ze je wachtwoord. Gebruik tweestapsverificatie waar dat mogelijk is. Het is eenvoudig en veilig.

Wat is tweestapsverificatie?

Om toegang te krijgen tot je account moet je bewijzen dat je bent wie je beweert te zijn.  Dat kan op 3 manieren of met 3 factoren: 

Meestal gebruik je één van deze factoren, vaak een wachtwoord, om te bewijzen wie je bent, maar het is beter om 2 of meer factoren te gebruiken: dit is twee- of meerstapsverificatie (2FA of MFA). Je gebruikt dan bv. een wachtwoord en je laat daar bovenop ook een code naar je E-mail adres sturen.

Je vind de tweestapsverificatie terug in jouw profiel instellingen.